Trobada ConectArte a Barcelona

El 29 i 30 d’abril hem rebut la visita de cinc companyes de l’escola Miguel de Cervantes de Las Palmas de Gran Canària i l’Institut Fray Luís de Barrachina d’Ibi, amb qui participem dins del projecte d’agrupacions escolars ConectArte.

Les companyes de projecte a l’entrada de l’escola

Durant dos dies hem estat compartint la nostra experiència del programa L’Art de Parlar, tant al centre com al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Després de la rebuda i una breu presentació de L’Art de Parlar, les participants han pogut observar diferents sessions de VTS als grups de castellà 2, anglès 2, anglès 3 i Literatura catalana de GES 2 a la nostra escola.

El Joe presentant el projecte

A més de les sessions de treball, també hi ha hagut temps per compartir impressions amb tot el professorat de l’àmbit de la comunicació durant les pauses per esmorzar i dinar.

La Muntsa amb el grup de GES 2

A la segona jornada hem pogut mostrar com fem una sessió al Museu Nacional d’Art de Catalunya amb la participació d’alumnes de l’escola. L’Esther Fuertes ens ha explicat com s’apliquen les VTS al Museu i, a partir d’un modelatge, hem pogut experimentar en primera persona diferents activitats de tancament creatiu a les sales de Barroc. Hem donat vida a un quadre amb petites escenes teatralitzades i hem pogut sentir el parer de les alumnes sobre aquesta metodologia aplicada a les classes de llengua.

Abans d’acabar la jornada, l’Esther Fuertes ens ha explicat el perquè de la decisió d’incloure les VTS i altres estratègies creatives i artístiques en les activitats destinades al públic i en el programa educatiu del museu. Ha estat especialment enriquidor conèixer i compartir les diferents realitats dels centres en un espai de diàleg on hem comptat també amb l’expertesa de la Montserrat Morales i la participació de la Mar Ortega de l’Institut-escola Arts.

Les participants recreant el quadre després del debat VTS

Han estat dos dies intensos de treball, aprenentatges, descobertes i intercanvi de mirades al voltant de les VTS, sempre en un ambient d’allò més proper i agradable.

La propera parada serà després de l’estiu a Ibi. Mentre tant anirem desenvolupant les tasques conjuntes amb l’alumnat de les tres escoles.

Leave a comment