Recursos de llengua

Idees per treballar la llengua

En les següents propostes es treballen estructures i lèxic útils per a la descripció d’imatges segons la llengua i nivell. Inclou exercicis pràctics i exemples a partir de fotografies.

Descrivint imatgesDescribiendo imágenes Describing images
català 2 i català 3castellà 2 i castellà 3anglès 1anglès 2anglès 3

Itinerari L’art de parlar amb 10 propostes didàctiques elaborades pel grup de treball VTS del CFA Pere Calders i publicades al banc de recursos ARC del CESIRE

Aplicació de recursos al currículum (ARC)

El grup de treball VTS del CFA Pere Calders ha estat elaborant propostes didàctiques per aplicar a l’aula a partir de les sessions VTS del currículum visual proposat per Montserrat Morales dins el programa L’art de parlar.

10 d’aquestes propostes ja es poden consultar a la plataforma de recursos ARC del CESIRE dins de l’itinerari L’art de parlar: aprendre llengües a través de l’art. Estan ordenades per nivell de llengua i n’hi ha en català, castellà i anglès.

Les propostes estan pensades per a ser utilitzades després dels debats VTS a l’aula per tot el professorat que ha seguit o segueix el programa L’art de parlar, però també són útils per a treballar-les a partir d’una lectura de la imatge de les obres, tant en centres d’educació d’adults com en altres contextos.

Per a conèixer els objectius d’aprenentatge de cada proposta cal clicar al botó de la descripció detallada que es troba la dreta. En tots els casos hi ha recursos per al professorat (fitxes de preparació prèvia) i fitxes de treball per a l’alumnat.

Accés a la fitxa de l’itinerari: L’art de parlar: aprendre llengües a través de l’art.

Elements de l’itinerari:

Her LifeNivell 2- anglès
Salut respon…Nivell 2- català / castellà
Introducing the bathersNivell 2- anglès
CommunitiesNivell 2- anglès
Com seria la meva vida al campNivell 2- català
Are you connected?Nivell 3- anglès
Our Footprint: Actions for the PlanetNivell 3- anglès
El futur que m’esperaNivell 3- català
Jo i la fàbricaNivell 3- català
Posa’t en la pell de l’altreNivell 3- català
Propostes didàctiques de l’itinerari L’art de parlar: aprendre llengües a través de l’art

Describing a painting or a picture can be fun

Aquesta presentació, creada pel Joe Planas en col·laboració amb la Roser de Antonio, inclou nombroses propostes en llengua anglesa per treballar la interacció oral i escrita en els diferents nivells a partir d’imatges diverses (fotografies, dibuixos, còmics, pintures, etc.).

La majoria de les tasques proposades poden adaptar-se de manera molt fàcil a les altres llengües d’aprenentatge.